Nam!!

Lauantai iltana päätettiin lähteä testaamaan kaupungin uuden amarikkalaistyyppisen ravintolan ruuat, huonolla menestyksellä,ei ainuttakaan vapaata pöytää koko ravintolassa, No oli pakko mennä vanhaan jo hyväksi todettuun paikkaan syömään..juu oli hyvää sielläkin, Ruokalistoista päätellen parsakausi on jo alkanut..

Sunnuntaina kokkailttin sitten sitä parsaa!

Tuoretta vihreää parsaa käärittynä ilmakuivattuun kinkkuun ja bearnaise kastiketta, kera hyvän pihvin ja uuniminitomaatit

- Parsoista poistetaan tyvestä muutama sentti puumaista osaa

- Keitetään kiehuvassa  suolatussa vedessä 5 minuuttia

- Jäähdytetään parsat kylmässä vedessä

- Kääritään parsojen ympärille ilmakuivatun kinkun siivut. Asetellaan uunipellille ja ripotellaan päälle mozzarella raastetta.

- Parsat uuniin 200 asteeseen vajaaksi kymmeneksi minuutiksi, kunnes juustoraaste on sulanut.

- Samalla laitetaan uuniin minitomaatit, jotka ovat hetken marinoituneet oliiviöljyssä, suolassa ja yrteissä (esim. basilika ja oregano). Nämä saavat olla uunissa muutaman minuutin pidempään kuin parsat.

- Kun parsat ja tomaatit on uunissa paistetaan naudan ulkofileepihvit. Maustetaan pihvit vain kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Paistetaan mediumiksi.

- Samalla tehdään myös bearnaisekastike, joka tällä kertaa tehtiin kaupan valmisjauheesta. Näin ei kuitenkaan kannata tehdä.

Eli oikean kastikkeen teko ohje:

 

2

keltuaista

 

1 tl

kuivattua rakuunaa

 

1 tl

valkoviinietikkaa

 

1 tl

sitruunamehua

 

125 g

voita

Laita keltuaiset kulhoon ja lisää viinietikka ja rakuuna. Paloittele voi pieniksi kuutioiksi.

Lämmitä keltuaisia varovasti vesihauteeessa kokoajan sekoittaen. Lisää voinokareita joukkoon yksitellen kokoajan sekoittaen kunnes kastike sakenee. Kun voit on lisätty mausta kastike sitruunamehulla. ( Tämä ohje kotikokki.net sivuilta)

Ruuan kanssa nautittiin punaviiniä SUNRISE